Op 28 augustus vieren we dat het Vredespaleis in Den Haag 100 jaar geleden werd geopend. Sindsdien is het uitgegroeid tot wereldwijd symbool van Vrede en Recht. Tussen 28 augustus en 21 september, de VN Dag van de Vrede, zijn er allerlei speciale evenementen gepland die benadrukken dat we blijven werken aan een betere wereld waarin conflicten vreedzaam worden opgelost.

Home> Agenda> Agenda items> Korenfestival: Music & Peace; Musicale Ode aan Vrede

Korenfestival: Music & Peace; Musicale Ode aan Vrede

Concert18 september | Den Haag, Vredespaleis

Deze avond wordt er een avondvullend programma gepresenteerd in de prachtige tuin van het Vredespaleis met het paleis als decor. Cantamus Alati met Misa por la Paz y la Justicia Het Haagse Toonkunst Koor met het Mare Liberum, begeleid door het VU orkest Het Westlands Mannenkoor met een Musicale Ode aan Vrede, begeleid door het AKO orkest

Aanvang 19:30
Deuren open 18:30
Tickets v.a. € 13.50
Voor tickets klik hier

 

Cantamus Alati

Het koor Cantamus Alati zal het Argentijnse stuk ‘Misa por la Paz y la Justicia’ speciaal voor het 100 jarig bestaan van het Vredespaleis ten gehore brengen. Ariel Ramirez componeerde deze mis in 1981 tijdens de Argentijnse dictatuur en beschouwde deze mis als zijn belangrijkste mis. Ramírez zag de mis als een wereldwijde oproep tot vrede en gerechtigheid. De Argentijnse junta verbood de uitvoering van de mis omdat deze impliciet verwijst naar de dwaze moeders van de Plaza de Mayo. Het stuk wordt ten gehore gebracht in de tuin van het Vredespaleis.

vredespaleis afbeelding

 

Westlands Mannenkoor

Het Westlands Mannenkoor brengt een Musicale ode aan de Vrede. Klassieke stukken zullen afgewisseld worden met gospel, rock en popnummers. Ook zullen zij het speciale muziekstuk ‘Die Waffen Nieder’ opvoeren,  genoemd naar de bekende roman van de vredesactiviste Bertha von Suttner. Een opvoering met allerlei kleuren en klanken in de tuin van het Vredespaleis.

Het Westlands Mannenkoor is een ambitieuze vriendengroep en is erop gericht een zo hoog mogelijke graad van perfectie bij de muzikale uitingen na te streven. Het resultaat is dat het koor behoort tot één van de grootste en beste mannenkoren van Nederland.

vredespaleis afbeelding

 

Haags Toonkunstkoor

In het kader van de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis is aan het Haags Toonkunstkoor gevraagd nogmaals Mare Liberum ten gehore te brengen. Dit werk heeft het koor in 2009 en 2010 met veel succes in Den Haag, Delft en Hamburg uitgevoerd.

Deze compositie van Roel van Oosten is gebaseerd op teksten uit het Mare Liberum van Hugo de Groot. Dat werk gaat over het recht met betrekking tot de "Vrije Zee". Wat Hugo de Groot schreef is nog steeds actueel, omdat de zee van ons allen is, wij de zee dienen te beschermen en wij niemand het recht zullen toekennen de zee als eigendom te beschouwen. 

vredespaleis afbeelding

 


VU-Orkest

Het VU-Orkest is het studentensymfonieorkest van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het orkest is een van de grootste amateurorkesten van Nederland, met een bezetting van ongeveer 90 tot 100 spelers. Het orkest speelt voornamelijk laatromantische en 20e-eeuwse muziek.

 

AKO Orkest

De jonge strijkers in de School voor Jong Talent worden vroeg in contact gebracht met de praktijk van het ensemblespel. Daarom vormt de strijkersklas een wezenlijk onderdeel van de opleiding bij de Haagse vioolschool. Deze strijkersklas, het Atheneum Kamerorkest (AKO), bestaat sinds 1985 en is het visitekaartje van Jong KC.Het AKO is in de eerste plaats een strijkorkest: er wordt veel aandacht besteed aan specifiek repertoire voor strijkinstrumenten.

 

 Klik hier voor meer informatie over alle vredesconcerten.