Op 28 augustus vieren we dat het Vredespaleis in Den Haag 100 jaar geleden werd geopend. Sindsdien is het uitgegroeid tot wereldwijd symbool van Vrede en Recht. Tussen 28 augustus en 21 september, de VN Dag van de Vrede, zijn er allerlei speciale evenementen gepland die benadrukken dat we blijven werken aan een betere wereld waarin conflicten vreedzaam worden opgelost.

Home> 100 jaar

100 jaar

Het Vredespaleis, wereldwijd symbool van vrede en recht, bestaat 100 jaar. Dat vieren we! Tussen 28 augustus en 21 september, de VN Dag van de Vrede, vinden er allerlei evenementen plaats. In het Vredespaleis zelf,  in de stad Den Haag, en wereldwijd via de Nederlandse ambassades in diverse landen. We willen hiermee benadrukken dat we blijven werken aan een betere wereld waarin conflicten op een vreedzame manier worden opgelost.

Hoogtepunten uit het programma zijn de Ministeriële conferentie over vreedzame geschillenbeslechting, voorgezeten door de Minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans en de conferentie “Sustainable Peacebuilding in Conflict-Affected Settings", deze richt zich op lessen geleerd van Afghanistan, Irak en Libië. Beide conferenties vinden plaats op 28 augustus, tijdens de offciële viering. Andere hoogtepunten uit het programma zijn “Peace of Me”, een eigentijdse Haagse musical waarin jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud hun verhaal over vrede en recht laten horen. En de tentoonstelling “(On)begrensd”, waarvoor studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en de Willem de Kooning Academie Rotterdam affiches ontwerpen. Op 21 september  sluiten de Vredesloop, een uniek, éénmalig hardloopevenement in Den Haag, en het Peace One Day Celebration Concert, waar verschillende internationale artiesten zullen optreden, de viering feestelijk af.

Bekijk hier de lijst met alle evenementen. 

 

Vrede en Recht

Sinds haar opening is het Vredespaleis uitgegroeid tot wereldwijd symbool van vrede en recht. In en om het monumentale gebouw werken dagelijks duizenden mensen in meer dan 160 internationale organisaties aan een veiliger en rechtvaardiger wereld. Het Vredespaleis is daarmee het kloppend hart van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht en van Nederland als expertisecentrum op dat gebied. We blijven ons hiervoor inzetten. Ook in de toekomst zullen wereldleiders, rechtsgeleerden, diplomaten en studenten hun weg vinden naar Den Haag om samen te werken aan een vreedzamer en rechtvaardiger wereld.

Kijk op www.vredespaleis.nl voor meer informatie over de verschillende instanties die in het Vredespaleis dagelijks werken aan Vrede en Recht.

Kijk op www.denhaagvrederecht.nl voor meer informatie over Den Haag, internationale stad van vrede en recht. Hier staat (historische) achtergrondinformatie, film en fotomateriaal dat u kunt downloaden en rechtenvrij kunt gebruiken. De downloads zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.